Vi söker två praktikanter

Nu söker PeaceWorks 1-2 praktikanter till kansliet i Malmö! Som praktikant kommer du även att arbeta en hel del med projektet Låt Stå. Praktiken är på heltid och pågår fram till juni.

PeaceWorks Sweden är en ideell fredsorganisation av och med unga. Det är plattformen för ungas drömmar om en hållbar värld i fred. Genom att stärka ungas organisering samt förmåga till kritisk reflektion främjas förutsättningar för ungas deltagande i, och möjligheter att påverka, samhället. För att uppnå detta arbetar PeaceWorks med främst fyra verksamhetsområden:

 1. Utbildningsverksamhet. Unga tillgodogör sig relevanta praktiska verktyg, metoder och kunskap. PeaceWorks har utbildningar inom flera olika områden såsom projektplanering, ickevåld och antirasism.
 2. Föreningsverksamhet. Unga driver egna föreningar. PeaceWorks medföljer ungdomsföreningar som vill starta upp eller redan finns. Detta görs genom att erbjuda utbildningar, arrangera möten, finnas tillgängliga vid frågor, erbjuda ekonomiskt verksamhetsstöd.
 3. Volontärutbyten. Unga deltar i globala volontärutbyten. PeaceWorks tar både emot unga till Sverige och skickar iväg till något av våra partnerländer runt om i världen. Volontären arbetar på ett socialt eller ekologiskt projekt. Utbytet är öppet för alla. Vi har även mer professionellt inriktade program där förkunskaper krävs.
 4. Internationella samarbeten. Ungas organisering och deltagande i samhället stärks utanför Sveriges gränser. PeaceWorks har ett lokalt kontor i Colombia där organisationsutvecklaren är stationerad. I Colombia arbetar PeaceWorks främst med verksamhetsområde 1 och 2 (se ovan) samt har en särskild linje som gäller ungas säkerhet i Colombia.

Se PeaceWorks vision, strategi och principer här.

Praktiken
Under vårterminen 2015 tar PeaceWorks emot 1-2 praktikanter till vårt nyöppnade Malmökansli som huvudsakligen arbetar inom verksamhetsområden 1-3 (se ovan). Praktiken är på heltid under januari-juni. Praktikanterna arbetar tillsammans med en nytillsatt kanslichef.

Exempel på arbetsuppgifter

 • Hålla utbildningar på skolor och företag i antirasism
 • Stödja ungdomar som vill starta upp organisationer
 • Skriva bidragsansökningar
 • Behandling av intresseanmälningar och rekrytering av volontärer
 • Samordna volontärutbyten och handlägga ansökningar
 • Stödja och handleda volontärer som ska och är iväg
 • Förbereda och utbilda volontärer som ska iväg
 • Planering och genomförande av informationsaktiviteter, t.ex. PeaceWorks-kvällar
 • Informationsarbete
 • Andra på kansliet vanligt förekommande administrativa och praktiska göromål

Praktikanterna kommer att få mycket praktisk erfarenhet av, och god inblick i, organisationsarbete i en flexibel, intressant och ung miljö! Praktiken kräver att man trivs i en flexibel miljö och arbetsroll, att man tycker om att ta ansvar, är duktig på att planera och att man trivs med socialt såväl som administrativt arbete. 

När, var och hur länge?
Praktiken är på heltid och pågår omgående fram till den 12 juni 2015. Praktiken är i huvudsak förlagd till PeaceWorks kansli på Norra Vallgatan 20 i Malmö. Resor inom landet kan förekomma. Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Vad innebär praktiken?
Praktiken är på heltid och oavlönad.

Krav och önskemål
Du delar PeaceWorks värderingar och har relevant studiebakgrund och/eller praktisk erfarenhet. Meriterande är erfarenhet av organisationsarbete. Du bör även ha en huvudman i form av högskola, universitet eller arbetsförmedling. Du bör även vara försäkrad privat.

Ansökan
Skicka CV och personligt brev till rekrytering@peaceworks.se. Handläggning görs löpande och tillsättning sker under omgående. Ange ”Praktik i Malmö vt-15” i ämnesraden. Vi ser fram emot din ansökan!

classroom

Postat: 5 januari, 2015

Kommentarer (0)