Nyheter

 • Nyheter

  • Lektionstips: Rasismens historia och samtid

   Lektionstips: Rasismens historia och samtid

   Detta är sista lektionstipset i vår serie som rullat under hösten där vi gett tips inom olika teman om hur en talar om rasism – taget ur vårt metodmaterial. Låt dig inspireras. Rasismens historia och samtid Syftet med […]Läs mer »
  • Inspirerande heldagsutbildning med diskussion och nätverkande

   Inspirerande heldagsutbildning med diskussion och nätverkande

   Vi samlades under en heldag på Stockholmskontoret tillsammans för att diskutera och få en chans till att nätverka kring antirasism och normkritik på kommunnivå, samt lyfta fram olika sätt att bemöta rasism och diskriminering.  Dagen innehöll […]Läs mer »
  • Lektionstips: Media, källkritik och stereotyper

   Lektionstips: Media, källkritik och stereotyper

   Fortsättning på vår lektionstips-serie: Varje vecka under hösten ger vi tips inom olika teman om hur en talar om rasism – taget ur vårt metodmaterial. Låt dig inspireras. Medier, källkritik och stereotyper Syftet med övningen är att analysera […]Läs mer »
  • Lektionstips: Makt och strukturer

   Lektionstips: Makt och strukturer

   Fortsättning på vår lektionstips-serie: Varje vecka under hösten ger vi tips inom olika teman om hur en talar om rasism – taget ur vårt metodmaterial. Låt dig inspireras. Makt och strukturer Denna lektion syftar till att förstå hur […]Läs mer »
  • Lektionstips: Svenskhet och svensk självbild

   Lektionstips: Svenskhet och svensk självbild

   Fortsättning på vår lektionstips-serie: Varje vecka under hösten ger vi tips inom olika teman om hur en talar om rasism – taget ur vårt metodmaterial. Låt dig inspireras. Svenskhet och svensk självbild Syftet med denna övning är att […]Läs mer »
  • Lektionstips: Makt och strukturer

   Lektionstips: Makt och strukturer

   Fortsättning på vår lektionstips-serie: Varje vecka under hösten ger vi tips inom olika teman om hur en talar om rasism – taget ur vårt metodmaterial. Låt dig inspireras. Makt och strukturer Syftet med lektionen är att förstå hur […]Läs mer »
  • Lektionstips: Normer och normkritik

   Lektionstips: Normer och normkritik

   Fortsättning på vår lektionstips-serie: Varje vecka under hösten ger vi tips inom olika teman om hur en talar om rasism – taget ur vårt metodmaterial. Låt dig inspireras. Normer och normkritik Syfte att prata om hur normer och […]Läs mer »
  • Lektionstips: Medier, stereotyper och källkritik

   Lektionstips: Medier, stereotyper och källkritik

   Fortsättning på vår lektionstips-serie: Varje vecka under hösten ger vi tips inom olika teman om hur en talar om rasism – taget ur vårt metodmaterial. Låt dig inspireras. Medier, stereotyper och källkritik Syftet med denna lektion är att genom […]Läs mer »
  • Lektionstips: Rasismens historia och samtid

   Lektionstips: Rasismens historia och samtid

   Fortsättning på vår lektionstips-serie: Varje vecka under hösten ger vi tips inom olika teman om hur en talar om rasism – taget ur vårt metodmaterial. Låt dig inspireras. Rasismens historia och samtid Syftet med denna lektion är […]Läs mer »
  • Lektionstips: Identitet, kultur och etnicitet

   Lektionstips: Identitet, kultur och etnicitet

   Fortsättning på vår lektionstips-serie: Varje vecka under hösten ger vi tips inom olika teman om hur en talar om rasism – taget ur vårt metodmaterial. Låt dig inspireras. Identitet, kultur och etnicitet Syftet med denna lektion är […]Läs mer »
  • Lektionstips: Normer och normkritik

   Lektionstips: Normer och normkritik

   Fortsättning på vår lektionstips-serie: Varje vecka under hösten ger vi tips inom olika teman om hur en talar om rasism – taget ur vårt metodmaterial. Låt dig inspireras. Normer och normkritik Syftet med denna lektion är att […]Läs mer »
  • TACK! alla som var med under temaveckan #Sverigeshelahistoria

   TACK! alla som var med under temaveckan #Sverigeshelahistoria

   Fr. vänster: Kim Roos, Tiba Awni Almashadani och Fatou Khan. I torsdags den 8 oktober anordnade vi ett ungdomsdrivet debattforum i samarbete med Hassela Ungdomsrörelse, Ungdom Mot Rasism (UMR), Afrosvenskarnas Forum för Rättvisa och Pedagogisk Inspiration Malmö för […]Läs mer »
  • Låt Stå på besök på Svenska skolan i Paris

   Låt Stå på besök på Svenska skolan i Paris

   St Dominique – en stor fransk skola med en liten svensk sektion. Många möjligheter till kulturmöten. ”Att hitta verktyg för att tala med ungdomar om rasism och diskriminering är mycket viktigt! Vi hade en givande kompetensutvecklingsdag […]Läs mer »
  • Lektionstips: Rasismens historia och samtid

   Lektionstips: Rasismens historia och samtid

   Fortsättning på vår lektionstips-serie: Varje vecka under hösten ger vi tips inom olika teman om hur en talar om rasism. Vi fortsätter som förra veckan att uppmärksamma Minnesdagen för Sveriges avskaffning av slaveri 9 oktober och temaveckan […]Läs mer »
  • Lektionstips: #Sverigeshelahistoria

   Lektionstips: #Sverigeshelahistoria

   Fortsättning på vår lektionstips-serie: Varje vecka under hösten ger vi tips inom olika teman om hur en talar om rasism. Denna gång är fokus på att uppmärksamma Minnesdagen för Sveriges avskaffning av slaveri 9 oktober. Ta del […]Läs mer »
  • Lektionstips: Makt och strukturer

   Lektionstips: Makt och strukturer

   Fortsättning på vår lektionstips-serie: Varje vecka under hösten ger vi tips inom olika teman om hur en talar om rasism – taget ur vårt metodmaterial. Låt dig inspireras. Makt och strukturer Syftet med övningen är att belysa […]Läs mer »
  • Lektionstips: Medier, stereotyper och källkritik

   Lektionstips: Medier, stereotyper och källkritik

   Fortsättning på vår lektionstips-serie: Varje vecka under hösten ger vi tips inom olika teman om hur en talar om rasism – taget ur vårt metodmaterial. Låt dig inspireras. Medier, stereotyper och källkritik Syftet med övningen är att […]Läs mer »
  • Lektionstips: Identitet, kultur och etnicitet

   Lektionstips: Identitet, kultur och etnicitet

   Fortsättning på vår lektionstips-serie: Varje vecka under hösten ger vi tips inom olika teman om hur en talar om rasism – taget ur vårt metodmaterial.  Låt dig inspireras. Identitet, kultur och etnicitet Syftet med övningen är att […]Läs mer »
  • Lektionstips: svenskhet & svensk självbild

   Lektionstips: svenskhet & svensk självbild

   Nu är vår lektionstips-serie igång! Varje vecka under hösten ger vi tips inom olika teman om hur en talar om rasism – taget ur vårt metodmaterial.  Låt dig inspireras. Först ut: Svenskhet och svensk självbild Syftet med […]Läs mer »
  • Skolverket rekommenderar

   Skolverket rekommenderar

   Skolverket har listat Låt Stå som ett utvecklat arbetssätt för att motverka främlingsfientliga attityder i Sveriges skolor. Vi är väldigt glada och tackar för denna kvalitéstämpel.Läs mer »
  • Uppsamlingsutbildning i Malmö

   Uppsamlingsutbildning i Malmö

   Uppsamlingsutbildning i antirasism och normkritik för Sveriges lärare, helt kostnadsfri. Alla skolor som representeras får även med sig en metodbox hem. Välkomna! När och var?
 Den 6 maj, kl 9-17. Rönnbladsgatan 1 b, 4 tr. Pedagogisk Inspiration […]Läs mer »
  • Heldagsutbildning i Stockholm

   Heldagsutbildning i Stockholm

   Utbildningen är nu stängd för anmälan. Heldagsutbildning i antirasism och normkritik för Sveriges lärare, helt kostnadsfri. Alla skolor som representeras får även med sig en metodbox hem. Ta chansen! När och var?
 Den 11 mars, kl 9-17. […]Läs mer »
  • Vi söker två praktikanter

   Vi söker två praktikanter

   Nu söker PeaceWorks 1-2 praktikanter till kansliet i Malmö! Som praktikant kommer du även att arbeta en hel del med projektet Låt Stå. Praktiken är på heltid och pågår fram till juni. PeaceWorks Sweden är en ideell fredsorganisation […]Läs mer »
  • Följ aktuella projekt för antirasism

   Följ aktuella projekt för antirasism

   Nu kan du följa projekt som drivs runtom i landet med ekonomiskt stöd från Låt Stå. På sidan aktuella projekt kan du läsa mer om tävlingen kreativitet för mångfald, en normkritisk julkalender och en kväll för unga […]Läs mer »
  • Utbildningsdag om ras och vithet i Sverige

   Utbildningsdag om ras och vithet i Sverige

   Vill du lära dig mer om rasismen i Sverige? Funderar du över vilka ord du ska använda och hur du bäst ska hantera rasistiska uttryck du möter i din yrkesroll? Vill du förbättra din kunskap i […]Läs mer »
  • Konferens om etnisk profilering

   Konferens om etnisk profilering

   I veckan kommer Låt Stå att delta under en konferens om etnisk profilering. DO, Agneta Broberg, bjuder in till konferensen som syftar till att stimulera ett kunskapsutbyte mellan forskare, polisen och andra myndigheter samt företrädare för det civila […]Läs mer »
  • Kostnadsfri lärarutbildning i antirasism

   Kostnadsfri lärarutbildning i antirasism

   Möjligheten för anmälan är nu stängd! Heldagsutbildning i antirasism och normkritik för Sveriges lärare, helt kostnadsfri. Alla skolor som representeras får även med sig en metodbox hem. Ta chansen! När och var?
 Den 26 november, kl […]Läs mer »
  • Projektverkstad i Malmö #2

   Projektverkstad i Malmö #2

   Vad kan vi konkret göra för att motverka vardagsrasismen? Vi tror på att hjälpas åt för att många små insatser tillsammans ger en förändring. Men hur? Alla personer som är upp till 25 år är välkomna till projektverkstad […]Läs mer »
  • Antirasistisk aktivism i Malmö

   Antirasistisk aktivism i Malmö

   Vad kan vi konkret göra för att motverka vardagsrasismen? Vi tror på att hjälpas åt för att många små insatser tillsammans ger en förändring. Men hur? Alla högstadie- och gymnasieelever är välkomna till vår projektverkstad tisdagen den […]Läs mer »
  • Kom och träffa oss under Bokmässan

   Kom och träffa oss under Bokmässan

   Under Bokmässan i Göteborg den 25-28 september medverkar vi såklart. Vi kommer att stå vid PeaceWorks bord på Internationella Torget. PeaceWorks deltar för att leda en workshop och sprida information om aktuella utbildningsprojekt. På plats under mässan […]Läs mer »
  • Dags att organisera sig!

   Dags att organisera sig!

   Att organisera sig och stå upp för orättvisor har genom historien skapat stora samhällsförändringar som bidragit till en fredligare värld. Än idag har vi inte till fullo uppnått ett samhälle i fred där alla människor har tillgång […]Läs mer »
  • Kostnadsfri heldagsutbildning i Malmö

   Kostnadsfri heldagsutbildning i Malmö

   PeaceWorks har i samverkan med Mångkulturellt centrum tagit fram ett normkritiskt, forskningsbaserat och nyskapande metodmaterial för alla skolor som på ett seriöst och långsiktigt sätt vill motarbeta rasism och diskriminering. Materialet kommer förpackat i en komplett antirasistisk metodbox som kan beställas […]Läs mer »
  • Elever kan nu söka pengar för att genomföra projekt!

   Elever kan nu söka pengar för att genomföra projekt!

   Idag öppnar den fond som gör det möjligt för elever som vill genomföra projekt att söka pengar! Inom ramen för Låt Stå’s utbildningskoncept är en grundläggande tanke att det är viktigt med både snack och verkstad. […]Läs mer »
  • Kostnadsfri halvdagsutbildning i Malmö 4/9

   Kostnadsfri halvdagsutbildning i Malmö 4/9

   Lystring högstadie- och gymnasielärare i Malmö-Lund-regionen! Vi erbjuder en kostnadsfri halvdagsutbildning 4 september kl 13-16 på Centrum för Pedagogisk Inspiration i Malmö. Anmäl er nu! Läs mer: Kostnadsfri halvdagsutbildning  Läs mer »
  • Antirasistisk kompetensutveckling #1

   Antirasistisk kompetensutveckling #1

   Vi på PeaceWorks har tagit fram ett nytt antirasistiskt läromedel för högstadie- och gymnasielärare. Med stöd från Ungdomsstyrelsen och Arvsfonden – och i samarbete med Mångkulturellt centrum – erbjuder vi nu ett normkritiskt, forskningsbaserat och nyskapande […]Läs mer »
  • Antirasistisk kraftsamling

   Antirasistisk kraftsamling

   Låt Stå kommer att hålla en workshop Antirasistisk kraftsamling i Malmö den 6 maj. Antirasistiska Skolnätverket bjuder dig till en heldags seminarium och workshops. Låt er inspireras i ert pågående arbete med att levandegöra Likabehandlingsplanerna på din […]Läs mer »