Antirasistisk aktivism i Malmö

Vad kan vi konkret göra för att motverka vardagsrasismen? Vi tror på att hjälpas åt för att många små insatser tillsammans ger en förändring. Men hur? Alla högstadie- och gymnasieelever är välkomna till vår projektverkstad tisdagen den 14 oktober på PeaceWorks kontor i Malmö. Det blir mobilisering mot rasism!

Lägg 5 000 kronor på någonting roligt i höst! Det kan vara en känd person som du vill bjuda in, en blogg som du vill starta eller kanske en mindre festival. Projektet kommer att drivas inom ramen för Låt Stå och det främsta kravet är att du kan motivera hur arbetet på något sätt motverkar rasism och diskriminering. Projektet behöver inte vara så stort, varje insats är viktig. Vi hjälper dig gärna under kvällen med att fylla i din projektansökan. Tillsammans kan vi göra mycket!

Kvällens innehåll

  • En kort introduktion till hur man arbetar i projekt
  • Feedback på hur du finslipar din idé
  • Vanliga fallgropar och bästa tipsen för att lyckas

Praktisk information

Tisdagen den 14 oktober mellan kl. 18.00 – 20.00 träffas vi på Norra Vallgatan 20 i Malmö. Verkstaden leds av Arjumand Aje Carlstein som har lång erfarenhet av att arbeta med projekt. Anmäl dig senast fredagen den 10 oktober till info@latsta.com. Du är varmt välkommen! Vi bjuder på fika! Hör av dig till oss om du har några frågor.

Låt Stå – Antirasism på schemat erbjuder upp till 5 000 kr som ekonomiskt stöd till projektgrupper som vill genomföra antirasistiska elevprojekt. Vi har en begränsad summa att fördela bland projekten.

Skicka in din ansökan här

Gå gärna med i vårt Facebook-evenemang och bjud in dina vänner

antirasism

Postat: 25 september, 2014

Kommentarer (0)